Wódka, Biały Rum, Tequila, Likier Cointreau, Gin, Sour z Limonki, Pepsi
Na pomysł przygotowania drinka znanego obecnie jako Long Island Iced Tea wpadł najprawdopodobniej na początku lat 70. XX wieku Robert „Rosebud" Butt, barman pracujący w hotelu Oak Beach Inn na Long Island. Przepis Rosebuda, jak podają źródła, wziął udział w konkursie na najciekawszy koktajl przygotowany z użyciem likieru Triple Sec. Inna teoria głosi, że za niepowtarzalną recepturę Long Island Iced Tea odpowiadają Amerykanki, które w latach 50. szukały sposobu na ograniczenie częstotliwości spotkań mężów z przyjaciółmi. Decydujące znaczenie w tej kwestii miała oczywiście mieć moc drinka Long Island Ice Tea, która… przekonywała partnerów do pozostania tego wieczora w domu! Kolejna z opowieści o koktajlu mówi, że drink niezwykle podobny do Long Island Iced Tea powstał już w latach 20. XX wieku, a jego autorstwo przypisuje się człowiekowi znanemu jako Old Man Bishop. Koktajl opracowany przez niego – i modyfikowany przez jego syna – w pewnym stopniu różnił się jednak pod względem wykorzystywanych składników od dobrze znanego nam Long Island Iced Tea.